Notranje in zunanje potovanje

skozi simboliko Tarota v Aura-Somi


Tarot razkriva principe življenja, splošne zakone in načela, ki jih doživljamo vsi pripadniki človeške vrste. Je zemljevid in vodnik, ki nas vodi skozi simbolične, nerazumske vidike zavesti oziroma nezavedno. Komplet kart za tarot razkriva vizualne slike psihičnega, emocionalnega in duševnega stanja zavesti posameznika. Tarot tako deluje kot ogledalo notranjih stanj, ki se kot izkušnje realizirajo v zunanjem delovanju.


Običajno mitološke oziroma simbolične vizualne podobe tarota odsevajo splošna načela in procese, ki jih ljudje doživljamo v nekem življenjskem obdobju ali procesu. Predstavljajo tudi izkušnje in z njimi povezane lekcije, ki se jih tekom življenja učimo, da bi razumeli in izrazili tisto, kar se dogaja skozi nas.


V tarotu poznamo Veliko arkano in Malo arkano. Veliko arkano sestavlja 22 arhetipov, načinov na katere rastemo, se razvijamo in se poglabljamo v svoje nezavedno. Ti arhetipi so povezani z Drevesom življenja, ki izhaja iz Kabale in predstavlja diagram Univerzuma kot kreacijo ter izkustvo Božanskega.


Drevo življenja predstavlja diagram kreacije Univerzuma v fizični svet. Sestavljeno je iz sfer – duhovnih principov in poti med njimi – načinov, kako se iz enega principa premaknemo v drugega. Teh poti je 22, toliko kot je črk hebrejske abecede in arhetipov v Tarotu.


Vsaka barvna steklenička ravnovesja v Aura-Somi je povezana s simbolom iz Tarota. Začne s stekleničko št. 0, ki je predstavljena skozi arhetip Norca in po vrsti, po številkah so stekleničke povezane z vsemi 22 arhetipi, nato sledijo simboli male arkane do stekleničke 78.


Vizualno simboliko je v Aura-Soma tarot prenesla umetnica Pamela Matthews, ki je v vsaki tarot karti zaobjela tudi lastnosti posamezne stekleničke. Posebnost tega tarota Nove dobe je v tem, da je velika arkana predstavljena dvakrat. Kot notranje in zunanje potovanje posameznega arhetipa.


Po drevesu življenja lahko potujemo po vertikali ali horizontali. Ko potujemo od spodaj navzgor je to zunanje potovanje, ko potujemo navzdol pa notranje. To lahko razumemo le v luči tega, kaj se dogaja, ko se prepustimo vodstvu višjih nivojev ali to svetlobo prinesemo v bolj fizično izkušnjo.


ZUNANJE POTOVANJE - iz fizičnega sveta v Svetlobo


Ko potujemo iz fizičnega izkustva proti Izvoru, je na tej poti več in več svetlobe. Svojo zavest odpiramo novemu zavedanju in prepoznavamo dele sebe, ki nam ponudijo razumevanje nas kot svetlobnega bitja. To je potovanje navzven, v nefizične in duhovne širine Univerzuma in zato zunanje potovanje (s perspektive človeka). Velika arkana stekleničk od 0-21 predstavlja to zunanje potovanje (outward journey).


Ko se s tem razumevanjem in temi spoznanji vrnemo nazaj v svojo človeško vsakdanjo izkušnjo, to lahko začnemo živeti in izražati z novim zavedanjem. Še vedno lahko počnemo enake stvari, a je naše zavedanje drugačno. Steklenička številka 22 predstavlja notranje, povratno potovanje (return journey) arhetipa Norca. Nadaljnji arhetipi pa so v stekleničkah od 79 do 99.


Ker je to potovanje, je morda bolj razumljiva sledeča razlaga.


Predstavljajte si, da nikoli niste zapustili mesta ali države v kateri ste se rodili. Živite svoje življenje in naivno mislite, da je to vse, kar obstaja, čeprav vam je v resnici na voljo cel svet. Vsi potenciali in vse možnosti na tem svetu so vam na voljo, toda vi se niste nikamor premaknili, da bi karkoli od tega izkoristili. Ste v arhetipskem stanju, ki ga predstavlja Norec.


Stekleniška št. 0 - Duhovna osvoboditev. Zunanje potovanje Norca

Številka in s tem tudi steklenička ravnovesja povezana s tem arhetipom je zato 0, saj le ta vsebuje vse, a hkrati ničesar ne izraža. Ko se odločite, da boste odšli iz svojega kraja, da boste raziskovali svet, se premaknete in začnete potovanje, ki vas bo zagotovo spremenilo. Greste VEN v svet, spoznavat in izkušat. Zato je to ZUNANJE potovanje.


Ko ste enkrat prepotovali svet, niste več ista oseba, saj so vas spoznanja in izkušnje obogatila, vam ponudila neko drugačno perspektivo in zavedate se, da je vaš domači kraj le majhen delček sveta in vsega, kar je. S temi novimi izkušnjami in spoznanji se vrnete v domači kraj. Ta VRNITEV predstavlja nov začetek vašega življenja. Toda sedaj ste se NOTRANJE spremenili in boste zato izbirali ter delovali drugače. Ljubezen in svetlobo zunanjega sveta boste skozi svojo notranjo izkušnjo predali svojim sokrajanom skozi svoje delovanje in interakcije z njimi.


NOTRANJE POTOVANJE - Svetloba se izraža v fizičnem svetu


Kot bi se ponovno rodili, so vam na voljo vse možnosti, ki vam jih ponuja domači kraj. Spet ste v stanju Norca, toda sedaj je ta postal »razsvetljen«. Znanje in informacije (rumena) pridobljene na potovanju so ga spremenile. Vse, kar je na tem potovanju videl in doživel mu je odprlo srce (roza) in s tem je vzpostavil nov odnos do sebe, novo identiteto. Novo rojstvo. Povratno potovanje Norca predstavlja št. 22 z imenom Steklenička ponovnega rojstva.


Steklenička ponovnega rojstva - št.22, povratno potovanje Norca

Na podoben način je v Aura-Somi razloženo vseh 22 arhetipov Velike arkane in te čudovite popotne zgodbe vam dajo slutiti, kaj vas čaka, ko izberete stekleničko, ki vas pokliče. Boste v nekem obdobju spoznavali svet ali svoje izkušnje delili z drugimi skozi vaše delovanje? Vas izbrana steklenička uči skozi izkušnjo sveta v katerega se podate globoko v svoj notranji Univerzum ali se bo z integracijo svetlobe neke druge stekleničke Univerzum izrazil skozi vaše vsakodnevno delovanje?
Simbolika v tarotu Nove dobe nagovarja različne nivoje vašega zavedanja. In vsako stekleničko doživite drugače, saj se vedno podate na duhovno potovanje v svoj notranji svet z drugačnim zavedanjem. Zato lahko dobite nove informacije. Kot bi isto knjigo brali večkrat in vsakič našli v njej nekaj novega, na kar do takrat niste bili pozorni.


Uživajte v svojih notranjih in zunanjih potovanjih.


#AuraSomaSistem #Tarot #Arhetipi #Norec #DuhovnaOsvoboditev #PonovnoRojstvo

Razvoj človeškega potenciala,

Manca Razboršek s.p.,

Vodovodna 99a, Ljubljana

info@manca.si

www.manca.si

www.lekarnazaduso.si